מנהג הטזת מים בחג השבועות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/05/07 13:40 ד בסיון התשסז

שאלה

מחלק מקהילות ישראל היה ולעיתים עדיין קיים המנהג של הטזת מים אחד על השני בחג השבועות.

במקום מגורינו לא היה נהוג כך עד שלפני שנה, עם הגיעם של תושבים רבים חדשים למקום, חגגו הילדים וצרפו ל"סל הפעילויות" שלהם בחג גם את מנהג הטזת המים.

אנו ההורים ראינו בזאת בעיה ולדעתינו אין הדבר הולם את אוירת החג. ברצוני להעביר לילדי המושב (כיתות ד-ו) שיעור בנושא בכדי לגייסם להימנעות מנוהג זה אבל לא מצאתי על כך התייחסות מספקת באתרי אינטרנט שעוסקים בחג. האם תוכלו להפנות אותי ולהעשיר את ידיעותי בנוגע למנהג זה והאם באמת יש סיבה למונעו בחג?

אשמח לקבל תשובתכם בהקדם בכדי שנוכל ליישמה כבר בחג שבועות הזה. בתודה,

טלי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

המנהג הזה הוא מנהג שוטים שמיוסד על הדרשה אין מים אלא תורה, ובמקום ללמוד תורה מתעסקים במיים.
על פי ההלכה אסור להרטיב בגד שיש בו אפילו מעט ליכלוך במיים, כיוון שיש חשש שזה נחשב כיבוסו של הבגד ואסור לכבס בשבת ויו"ט, ולכן ברור שיש לעקור את המנהג.
עייני בבלי זבחים צד ע"ב, ושולחן ערוך אורח חיים סימן שב סעיף ט וסעיף י'. במפרשים של השולחן ערוך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן