מנהגים לאחר נישואין

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 11/04/07 11:56 כג בניסן התשסז

שאלה

אני אשכנזיה, נישאתי לבחור ספרדי.

בהדלקת נרות שבת, האם עלי לברך קודם להדלקה, כמנהג הספרדים? או לאחר ההדלקת הנרות, כמנהג האשכנזים?

מימלא אני מתנה כי איני מקבלת עלי את השבת עד תפילת ערבית.

מה בעניין שאר הלכות ומנהגים?

בעניין אכילת קטניות בפסח, נאמר לי וכך עשיתי כי עלי לעשות התרת נדרים.

תשובה

שלום וברכה!

את נוהגת מנהגי בעלך בכל הלכה ובכל מנהג. מרגע שהתחתנת את ספרדיה בנוגע להלכות ומנהגים. ברם בהדלקת נרות ובהלכות נידה יש נשים שמשיכות מנהג אמא. אם בעלך מסכים שתמשיכי לנהוג בהדלקת נרות כפי שנוהגת אמך, אז את יכולה. אם לא יסכים, אז את צריכה לנהוג כמנהגו, דהיינו מנהג הספרדים.
גם בענין קטניות ככל שידוע לי לא היית צריכה לעשות התרת נדרים. הרי ברגע שאישה מתחתנת נדרי ביתה אינם נדרים יותר. היא יכולה להמשיך בנדר רק אם בעלה מסכים כי זכותו להפר כל נדריה.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון