מנהגים בספירת העומר

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/12/06 13:01 ד בטבת התשסז

שאלה

שלום רב,

כאמור , בימי ספירת העומר נוהגים מנהגי אבלות (לא מסתפרים, לא קונים בגדים חדשים וכו').

האם מותר בשבוע הראשון שלאחר פסח, לנסוע לבית מלון , אם אני מקפיד לא לבצע במהלך הנופש את אחד מהמנהגים האסורים (לא אכנס לבריכה , לא אלבש בגדים חדשים ודכדומ') ???

בתודה - דורון.

תשובה

שלום לך
התשובה היא כן. אמנם אם היה מדובר על תשעת הימים הייתי עונה שלא. ההבדל נעוץ בכך שימי ספירת נהעומר מוגדרים קודם כל ע"י הרמב"ן כימים טובים שבהם מצפים לחג מתן תורה, כל האבילות היא מצומצמת עקב מות תלמידי ר"ע ולכן יש לצמצם את האבילות (ועיין באתר זה על מנהגי ספירת העומר - הם הרבה יותר מצומצמים מימי שלשת השבועות או תשעת הימים).
אריאל