מנהגי/דיני חתן

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 31/07/07 20:01 טז באב התשסז

שאלה

לבעלי נאמר ע"י רבו כי 40 יום מיום חתונתו אסור לו להשתתף בשמחות אחרות כגון חתונות וזהו מנהג עתיק יומין שטעמו הוא כי החתן הוא כבריה חדשה, וכמו שתינוק חדש שנולד 40 יום השטן מקטרג (או משהו כזה...)כך גם החתן... האם יש בסיס לדבר???....

תשובה

אני לא שמעתי מעולם על כך. ודאי שאין לדבר בסיס הלכתי. אוליי יש משהו מספרי קבלה שאיני בקי בהם. מנסיוני גם כשאומרים שזה מהקבלה זה לא אומר שזה נכון, ויש לבדוק אם אכן זה מופיע, או כמו הרבה מנהגים שנכנסו בטעות וכשאנישים שומעים קבלה הם דוממים ומקבלים בלא בדיקה. בנו של הרב ניסים כותב בשם אביו שכל מה שלא מופיע בזוהר או בכתבי האר"י אין צורך לחוש לו כלל.