ממש דחוף - הריון

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 22/12/09 10:02 ה בטבת התשע

שאלה

שלום רב,

האמת שתכננתי לא לשאול כלל, כי פחדתי שלא אוכל לעשות מה שאולי אענה..

גיליתי השבוע שאני בהריון, שבוע חמישי.

אצלנו לא נוהגים לספר כל כך מוקדם לאף אחד, מפני עין רעה וכו וכו'...

ביום שישי הקרוב יש אזכרה לאבא שלי. אני מוכרחה ללכת. גם נפשית. אך גם, אם לא אגיע - כולם יגלו על הריוני.

אני יודעת שזה לא תירוץ, אך לפי הבנתי לא להגיע לבית הקברות בהריון זהו מנהג.

מצפה לתשובה מהירה,

תודה רבה.

תשובה

שלום לך

עיקר הדיון הוא לגבי אישה נידה אך לגבי אישה בהריון אין איסור הלכתי לאיסור אלא רק לנוהגים ע"פ תורת הנסתר (בעיקר בקרב יוצאות אשכנז)
ולכן מותר לך ללכת

וכן העתיק הרב ירון בן דוד בתשובה מספר 'מעולם ועד עולם' על הלכות אבלות (עמוד 442) בשם הרב יעקב רוז'ה, שאשה שנמצאת בחודשי ההריון הראשונים ואינה רוצה שידעו על כך יכולה ללכת לבית הקברות ולא לחשוש.

בברכה אייל משה