ממונות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/12 10:17 כה באב התשעב

שאלה

שלום לרב

קופות גמל, חובות, האם צריך היתר עיסקא ואם אין היתר עיסקא מה יש לעשות עם הכסף?

בתודה רבה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

'היתר עיסקא' נעשה כדי למנוע איסור של רווח מריבית. אתה משקיע את כספך ומקבל סכום כסף גדול יותר מזה שהשקעת.

בכל השקעה שנושאת ריבית מובטחת, כלומר אין אפשרות להפסיד אלא רק להרוויח, חייב להיות 'היתר עיסקא'.

בהשקעות שיש אפשרות שקולה, לרווח או להפסד - מניות וכד' אין צורך בהיתר עיסקא.

לכל הבנקים הגדולים בארץ יש היתר עיסקא. אם יש לך עסקים עם חברות או אנשים פרטיים עליך לערוך 'היתר עיסקא'.

גם אם אתה הלווה שמשלם ריבית עליך לערוך 'היתר עיסקא'.