מלצרות במקום ריקודים מעורבים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 12/12/06 17:26 כא בכסלו התשסז

שאלה

שלום !!

אני בת 17 ואני עובדת בבר..בתור מלצרית הבר הזה הוא בר דתי כשר למהדרין הציבור שמגיעים לשם הוא דתי בדרך כלל . הבעיה היא שבמקום הזה יש קריוקי ולאחר מכן מסיבת ריקודים מעורבת בנים ובנות יחד. ולפעמים נוצרים מצבים שאני נתקעת בבנים או הם בי בלי כוונה ( או שאולי כן מצידם) ואני אומרת לכל בן שנוגע בי שאני שומרת נגיעה והם מקבלים זאת. אני רוצה לדעת אם אני יכולה מבחינת ההלכה לעבוד שם בתור מלצרית...

אם תוכלו תענו לי מהר כי שלחתי תשאלה הזאת לפני חודש ועדיין לא שלחו לי תשובה ! תודה רבה !!!

תשובה

מהתיאור נשמע שאף על פי שזה בר 'דתי' כביכול אין זה מקום המקפיד על שמירת ההלכה כראוי, שכן 'שמירת נגיעה' איננה עניין של צדיקים ו'דוסים' בלבד, אלא זהו חלק בלתי נפרד משמירת ההלכה בדיוק כמו שמפקידים שיהיה כשר למהדרין.
על כן נראה שעדיף לך כשומרת מצוות שלא לעבוד במקום זה, לא רק בגלל החשש שיגעו בך 'בטעות' אלא מכיוון שבמקום זה לא מתקיימת אווירה המתאימה לך, ועדיף כמובן למצוא עבודה במקום אחר.
אך אם אין לך אפשרות אחרת, ואם מצבך הכלכלי מחייב אותך לעבוד במקום זה, כך שאת מוכרחת להיכנס למצב בעייתי של 'בדיעבד', אנא שלחי שאלתך שוב תוך ציון המציאות בה את נתונה, ונוכל לדון בכך.
חנוכה שמח ומלא אור-
עקיבא