מלחמות אחים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 26/08/07 02:48 יב באלול התשסז

שאלה

אני קורא הרבה תנ"ך על מלחמות בין יהודים בהם נהרגו אלפי אנשים על ענינים שונים

שאלתי היא היכן היו אז הרבנים שיסבירו להם על אחדות העם וקירוב רחוקים ?

תשובה

שלום רב,
אז לא היו רבנים, היו נביאים שעשו אותות ומופתים ובכל זאת, לא הקשיבו להם ועבדו עבודה זרה.
המצב הרוחני של העם היה בכי רע ולקח לו הרבה זמן להרגיש עם. גדולי המנהיגים זעקו ולא שמעו להם.
יש פעמים שחז"ל מקפידים על גדולי הדור כמו במקרה של פנחס ופלגש בגבעה שכל אחד מסנהדרין ישב תחת גפנו ותאנתו ואמר שלום עלייך נפשי.
גם אותי זה מחריד כל פעם מחדש , כמות ההרוגים במלחמות בכלל, ובמיוחד במלחמות אחים.

כל טוב,
ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.