מלון ניר עציון

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/08/07 02:07 ו באלול התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב

1.האם מלון ניר עציון הוא אכן כשר למהדרין בהשגחת הרב?

2.האם יש במלון עובדי מטבח גוים?

3.האם כשרות מלון זה מתאימה גם לשיטת הבית יוסף בעניין בישולי עכו"ם?

תשובה

1. מלון ניר עציון הינו כשר למהדרין בהשגחת משגיחי כשרות מנוסים ויראי שמים, והוא עומד באופן מוקפד תחת פיקוחי ותחת פיקוחו של הרב משה נחשוני.
2. יש במטבח עובדי ניקיון לא יהודים, אך אין הם מתעסקים בבישול/אפיה/טיגון וכיו"ב כלל.
3. אנו מקפידים במלון על נושא בישול עכו"ם גם לשיטת הבית יוסף באופן מלא ומוחלט.
4. ידוע לי שיש אדם מסוים הקורא עצמו רב המפיץ בדרכים שונות את השמועה שאין מדקדקים אצלנו בעניין בישול עכו"ם. מדובר בדברי שקר שאין להם כל שחר, שכנראה אינטרס אישי מסוים עומד מאחוריהם.
בברכה,
רונן לוביץ