מלאכת בורר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 11/02/12 18:21 יח בשבט התשעב

שאלה

האם יש איסור מלאכת בורר בשבת על הוצאת דבר מתוך מה שאיננו זן שונה ממנו- למשל להוציא תפוח פחות יפה מתוך תפוחים יפים יותר (כאשר רוצים להגיש את היפים)?

תשובה

שלום
אם הם פירות מועטים, כיוון שהם גדולים, אין הם נחשבים מעורבים, ובכל אופן מותר להפרידם זה מזה. אבל אם הם מרובים, הם נחשבים מעורבים ואם הם מקולקלים במקצת ולא מכובד להגיש אותם לפני האורחים יש בהם דין בורר ולכן צריך לקחת את הטובים או לפזר את התערובת ואז אפשר להסיר את המקולקלים.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=428