שאלה
נתחיל מההתחלה. נפגשנו בכנס של גרעיני נחשון בנושא תיקון חברה בי"ז בתמוז,והייתי חלק מקבוצת שיח שעסקה בנושא החפצת נשים- בדור שלנו נשים הולכות והופכות לחפץ מיני,הן מזוהות לפי הגוף שלהן. בשיח עלה המון פעמים הביטוי "... צניעות.. לא בקטע של מרפק וברך. " בביטוי ''מרפק וברך" רצו בני ובנות הגרעין לתת דוגמא לטכניות בהלכה,דבר ששיגע אותי. ביקשתי ממנחה הדיון לשאול שאלה, ושאלתי בקול "האם יש פה למישהו בקבוצה מושג ירוק למה אני ושאר בנות ישראל מחויבות להתלבש בצורה כזו ולא אחרת,חוץ מהסיבה (הלא מבוטלת,ואני חס וחלילה לא מזלזלת בה) של שמירת העיניים? ואם לא אכפת לי מכמות החטאים שיש לבנים הנחמדים,ואצא בטענה שישלטו הם בעצמם? זהו, פתרתי את מחויבותי להתלבש בצניעות? "
אף אחד לא ידע לענות לי. הייתי בשוק. למזלי הרב, בתודה רבה למלכו של עולם שגלגל אותי לכאן,זכיתי ללמוד באולפנה שאין שניה לה, שבאמת אוהבת כל בת ובת וטרחה והסבירה לנו מה עומד מאחורי השרוול והתחתית שמתחת לחצאית הקצרה. אישה אינה חפץ מיני. היא בנאדם.והתורה,חכמה מאין כמוה-יודעת כמה יפה היא הבריאה שהיא אישה וכדי שעם ישראל בארץ ישראל יוכל לנהל חברה בריאה ונורמאלית, ציוותה התורה על האישה לשים על עצמה משהו. יותר ממשהו. ברגע שאישה מכסה את גופה היא מגלה את נשמתה, ולא אני המצאתי את התובנה הגאונית הזו.כשהגוף שלך קצת מוצנע, מי שמדבר איתך יוכל באמת למקד את עצמו במה שיוצא לך מהפה, בנקודה שאת מנסה להעביר. הנשמה מקבלת הזדמנות ענקית לביטוי עצמי כשהגוף שלך לא עומד במרכז מחשבותיך ומחשבותיהם של האחר.
שורה תחתונה, מטרתה של הצניעות (כולל כל העניין של שמירת העיניים ) הוא כבוד האדם, בתוך כך נכללת כבודה של האישה. כבודה של האישה נשמר בכך שהיא מצניעה את איברי גופה, וכבודו של הגבר נשמר בכך שהוא בעל תפקיד חשוב בחברה היהודית, ולא נפרט כאן. תאמינו לי, הגבר יודע שיש לו מקום מכובד. אחזור על זה- בעיני היהדות האישה היא בנאדם שצריך לכבד ולהעריך בדיוק כמו הגבר,ואף יותר. בשביל שמצב זה יישאר וישמר, יש כמה הוראות איך לחיות נכון-איך עושים מה שה' רוצה ממני ;ההלכה.
השבת זכיתי להתארח ביישוב מקסים שבו גרות כמה חברות טובות שלי, שהן גם מדריכות בסניף בני עקיבא המקומי, שהוא גם נפרד. חברה שלי סיפרה לי שיש צדיק אחד או שניים בצוות שנוהג שכשבת מדברת אליו-הוא מסתכל על הרצפה,על כל דבר א
תשובה
יישר כח
נשמח לתגובות מהגולשים!