מכסה למיקרוגל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/12/04 13:28 כז בכסלו התשסה

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב!

רצינו לשאול לגבי המכסה של המקרוגל.

יש לנו בבית 2 מכסים למיקרוגל (חלבי ובשרי) ויש בהם מלמעלה חורים לאוורור (כמו לכל מכסה שיש היום בשוק...).

השאלה האם אפשר לחמם באותו מיקרוגל גם מאכלים חלביים וגם בשריים עם המכסים הנ"ל או שצריך לכסות את החורים / המאכל ?

בתודה מראש וחנוכה שמח הראל .

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אין אנחנו יודעים בדיוק איך מחמם המיקרוגל אולם מה שבטוח הוא שנוצרים אדים שמצטברים בדפנות ואותם אדים עלולים להכנס למאכל הנוסף המחומם במיקרוגל ולכן רצוי להפריד ולא לחמם במיקרוגל חלבי ובשרי ,אלא בכמה תנאים :
1. כיסוי מוחלט של אחד או חלבי או בשרי כך שלא יכנסו האדים לתוך הדבר האוכל המחומם .
2. כמו כן להרתיח כוס מים במיקרוגל בין השימוש לחלב לבשר וכמובן כלים נפרדים .
בברכה