מכנסים מתחת לחצאית

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 30/12/06 21:03 ט בטבת התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם מותר ללכת עם מכנסים מתחת לחצאית (קצרה כמובן או שלושל רבעי) ?

תשובה

לכאורה היה נראה לומר שאין לך צניעות גדולה מלבישת מכנסיים תחת לחצאית. כך גם נהגו בדורות קודמים (ולא לפני שנים רבות) בכמה וכמה מקהילות ישראל כאשר הסיבה המרכזית היתה עניין הצניעות.
אבל נדמה לי שעל זה נאמר "הלב יודע אם לעקל אם לעקלקלות". לדאבוננו הרב, רבות רבות מן הלבושות באופן כזה בימינו אלה, לא רק שאינן מכוונות לצניעות יתירה אלא אף צורת לבושן מוכיחה עליהן כמאה עדים ההיפך הגמור.
אי אפשר לומר שיש בלבוש זה דבר הנוגד את ההלכה היבשה. על דברים כגון אלו אמר הרמב"ן את המצוה הכללית "ועשית הישר והטוב" ואת האיסור הכללי "נבל ברשות התורה". להיצמד באופן מדוייק להלכה היבשה, מרחיק אותנו פעמים רבות מרוח ההלכה ויוצר לעיתים אף מצב אבסורדי.
אני מציע למי שמאד נוח לה ללבוש מכנסיים שתלבש באופן הפוך ממה שהצעת בשאלתך, דהיינו שהחצאית תהיה ארוכה ותכסה את הרגל כולה, והמכנסיים תהיינה מעט יותר קצרות באופן שלא ייראו. וכך הרווחנו הכל – גם נוחיות (למי שנוח כך) וגם לקיים את רוח ההלכה.