מכנסיים מתחת לחצאית

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 23/12/07 13:57 יד בטבת התשסח

שאלה

יש לי שאלה חשובה!!

בימים אלו בחורף נורא קר ועד עכשיו בתקופה הזו הייתי הולכת עם מכנסיים ארוכים מתחת לחצאית, ולא משנה אם זו הייתה חצאית עד הברך או ארוכה לגמרי.

חבר שלי העיר לי על זה לאחרונה והוא ממש לא מסכים שאני ילך ככה בטענה שזה לא צנוע.

אני רוצה להבהיר שהמכנסים הם סתם מכנסיים פשוטים לגמרי והחצאית באורך צנוע לחלוטין!

אני רוצה להבין מאיפה באה הטענה שזה לא צנוע, למה?ואיפה המקור.

תודה

תשובה

מבחינת ההלכה כאשר מדובר בחצאית ארוכה אין כל מקום לאסור לבישת מכנסיים מתחתיה. אמנם יש פוסקים הסבורים שבכל לבישת מכנסיים על ידי אישה, עוברת האישה על איסור "לא ילבש", שכן לדעתם יש על מכנסיים שם של לבוש גבר. אולם דעת רוב הפוסקים שמכנסיים שנעשו עבור נשים אינם בגדר בגדי גבר, ולכן אין איסור תורה בלבישתם, וכאשר יש חצאית מעל המכנסיים מסתבר שגם המחמירים לא יאסרו זאת מן הדין. בחצאית קצרה עלולה להיות בעיה של פגם בצניעות, אם המכנסיים מבליטות את צורת הרגליים. אולם במכנסיים צנועות ורחבות אינני סבור שיש לאסור. עם זאת במסודות חינוך שונים יש האוסרים חצאית מתחת למכנסיים, וכמדומני שהנימוק לכך הוא שכאשר בנות רגילות ללבוש מכנסיים הם עשויות להמשיך ללבוש אותן גם בלי חצאית מעליהם. על כל פנים הלכה למעשה מותר ללבוש מכנסיים מתחת לחצאית, ובלבד שמקפידים שהחצאית לא תהיה קצרה מאוד.
כל טוב
רונן לוביץ