מכנסיים לבנות? תכלס'

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 24/10/06 15:40 ב בחשון התשסז

שאלה

שלום! אני ממש מבולבלת בכל הקטע של המכנסיים לבנות.. לפי תשובות שקראתי פה יש על מי לסמוך אבל יש כאלה שלא מתירים..

אז אם אפשר לקבל סיכום של עניין המכנסים- מי הם הרבנים שמתירים.. מה בדיוק הם מתירים.. ומי אוסר על כך..! ועוד משו, איך אני אדע על פי מי ללכת?? תודה רבה! חיים מאושרים!

תשובה

בעזה"י

שלום,

קשה מאד (אם אפשרי בכלל) לעשות סיכום או רשימה של איזה רב מתיר או אוסר מה בנושא.

בגדול אומר שכמעט כל הרבנים אוסרים מכנסיים רגילות
יש שהקלו בשרוולים ובמכנסיים רחבות- ויש שהחמירו.

כדי להחליט מה עושים יש להתחש בכמה גורמים:
1. החברה מסביבך - צניעות היא גם נורמה שקשורה לסביבה, אל תלכי עם מכנסיים במאה שערים אפילו אם רבך המובהק התיר. לא רק בגלל "לחץ חברתי" אלא בגלל שהסביבה גם קובעת סטנדרטים צניעותיים מבחינה הלכתית.
אם בסביבתך לא נוהגות בנות שידוע שהן יראות שמים ללכת עם מכנסיים- אל תלכי גם את...

2. תחושה אישית- תשאלי את עצמך איך את מרגישה, האם לבישת מכנסיים תפגע בתחות הקודש שלך, ביכולתך להתעלות ולהשתפר? אפילו אם יש מתירים לפעמים הלב אומר לי להחמיר ויש להתחשב בו (למעט אם הוא אומר נגד ההלכה)

3. איך לבחור- בחרי רב לפחות לנושא צניעות. הוא לא צריך להיות הרב לכל דבר, רק לנושא הצניעות. (אם אפשר רב כללי מה טוב...) בחרי רב שפסיקותיו נראות לך אמיתיות באמת (ולא בגלל שהוא מקל או מחמיר) היי אמיתית ותבחרי מישהו שמנמק את פסיקותיו בצורה שנראית לך אמיתית, נכונה וקדושה, שמתיישבת על ליבך שמדברת אליך ומתאימה למטרות שאת מנסה להשיג כלפי עצמך.

הרבה הצלחה
אור
צוות ישיבת צפת