מכנסיים כשאמא מתנגדת

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 21/04/08 20:51 טז בניסן התשסח

שאלה

בס"ד

שלום

אני רוצה להתחיל ללכת עם חצאיות אמא שלי פשוט נגד זה..מה אפשר לעשות?.

תשובה

שלום רב,תבורכי על יוזמתך. באשר לשאלתך, באופן כללי כאשר יש התנגשות בין ציות לדברי האם לבין הלכה אחרת, יש לקיים את ההלכה, ולא לשמוע בקול האמא. כלל זה למדו חכמים מהפסוק בפרשת השבוע: "איש אימו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו", שאם ההורה אומר שלא לשמור שבת, אין לציית לו. אכן, במקרה שלך לא מדובר בעבירה דאורייתא כמו חילול שבת, שכן לדעת רבנים רבים אין איסור הלכתי גמור בלבישת מכנסיים כאשר הן מכנסי אישה. כמו כן יש חשיבות רבה שלא תיכנסי לעימותים חזיתיים עם אימך הן משום שלום הבית, חשיבות הקשר עם האמא והצורך לכבדה והן משום שהתקדמותך במצוות תהיה טובה ובריאה יותר אם היא תיעשה תוך עידוד מצידה ולא מתוך עימות איתה. לכן אני ממליץ לך לבצע את השינוי בהדרגה ולא בבת אחת, ולעשות זאת תוך הידברות איתה. לדוגמא: להתחיל בכך שרק בשבת תלכי בחצאית, לאחר מכן גם לבית הספר ובבית תחליפי למכנסיים וכו'. כמו כן תבקשי את עזרתה בבחירת החצאיות, כך שהיא תרגיש שהיא ממשיכה להשפיע על בחירת בגדייך. בנוסף עליך לבדוק מה מפריע לאימך: האם היא מוטרדת מכך שאת נעשית דתיה "יותר מידי", או שהיא חוששת מהמעבר לחצאית משום שהוא מבטא לפי תפיסתה הזנחה של ההופעה החיצונית שלך. בהתאם לסוג ההתנגדות שלה עלייך לדאוג להרגיע אותה. אם מדובר בחשש הדתי עליך להסביר לה שאינך עומדת להיות "דוסית" קיצונית, ואם מדובר בחשש השני להסביר את עצמך בעדינות בעניין זה. בכל מקרה חשוב שתסבירי באופן מכובד וסבלני את רצונך, ותשתדלי להימנע מוויכוחים קשים ככל שניתן.
כל טוב
רונן לוביץ