מכנסיים - בעיה הלכתית או חברתית?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 28/01/07 09:08 ט בשבט התשסז

שאלה

שלום רב,

מזה זמן רב אני מתלבטת בסוגית הלעוסה של מכנסיים לבנות. כל התשובות שקראתי עד כה לא נותנות לי מענה מספק.

אני רוצה לעמוד על שורש העניין האמיתי של הסוגיה הזו-

כיום מכנסיים מסויימות מיועדות לנשים בלבד, עד כאן עובדה. האיסור על מכנסיים הוא גורף, ולא מבדיל בין סוג כזה או אחר. האם האיסור הוא מצד הנוחות של הרבנים לקבוע כך או שאין אמון בנשים שילבשו מכנסיים צנועות בלבד. עצם העובדה ששאלה זו עולה שוב ושוב מראה על כך שהנושא מציק לבנות רבות.

אשמח למענה, תודה.

תשובה

העלית שתי סיבות שאינן נכונות כלל וכלל. הרבנים האוסרים מכנסיים באופן קטגורי סבורים כי מכנסיים הם כלי גבר בהגדרתם הבסיסית, אף עם ישנם מכנסיים ספציפיות שמיועדות לנשים.
לדעתם המכנס באשר הוא הוא לבוש גברי במהותו, ולפיכך יש לאסור זאת באופן גורף.
מלבד זאת ישנם טיעונים נוספים לאסור זאת הקשורים למשמעותם הסמלית של המכנסיים ולכך שעל פי רוב מכנסיים פחות צנועות מחצאית.

עקיבא
(המשיב אינו רב)