מכנסיים במד''א

חדשות כיפה הרב חיים נבון 10/09/07 22:08 כז באלול התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני מתנדבת במד"א, ורציתי לשאול בדבר משמרות בשבת.

כידוע , בשבת יש בתחנה לרוב חילונים אלא אם נהד האמבולנס דתי.

אך מתנדבי הנוער כמוני הם לרוב חילוניים.

רציתי לדעת אם מותר לי לעלות על אמבולנס שכן מצד אחד זהו פיקוח נפש, אך צד שני יש גם ממילא מתנדבים חילוניים שמחללים את השבת והם כבר עולים.

שאלתי מספר אנשים דתיים והם חולקים בדבר.

ולשאלתי השנייה-

אני משתדלת ללכת עם חצאיות,

למרות שהדבר קשה ולא נוח במיוחד במקרים של החייאות או מטופלים ששוכבים על הרחוב שצריך להתכופף ולעבוד ולעתים אף להחזיק להם את הראש וכן יש שימוש מרובה ברגליים ובתזוזה.

אציין שלפעמים אני שמה מכנס ועל זה חצאית, אך אני סוברת שמד"א היא כמו עבודה ועלינו להראות ייצוגים כשבאים לטפל בחולה. לכן הדבר הזה לא כל כך נערץ על ידי.

לעת עתה אני משתדלת ללכת עם חצאיות אע"פ שהדבר איננו נוח.

האם יש היתר לשים מכנסיים (לא מודים) בזמן המשמרת?

תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
1. אינני מכיר את הנהלים במד"א. אם צריך על אמבולנס מספר מסוים של חובשים, כל עוד לא נמלאה המכסה הזו את יכולה להצטרף. אין כל עניין להעדיף שהחילוניים יצאו למשימות של הצלת נפשות* להיפך, מצווה גדולה לשומרי שבת לעשות זאת. כמובן, אם יש מספיק חובשים על האמבולנס, אין עניין שתצטרפי סתם.
2. נראה לי שהפתרון של ללבוש מכנסיים מתחת לחצאית הוא הפתרון ההגיוני. הייצוגיות של מד"א נדחית מפני הצניעות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן