מכירת עבודות סטודנטים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 02/05/07 11:25 יד באייר התשסז

שאלה

שלום רב.

רציתי לדעת האם מותר למכור עבודות מוכנות ופרויקטים לסטודנטים? גם אם יכול להיות שתהייה העזרות בעבודה ולא ממש העתקה?

תשובה

שלום וברכה!

אם יש חשש גדול ( ויש חשש כזה ) שהסטודנטים יעתיקו לגמרי את העבודה או פרוייקט אסור למכור להם. כי מדובר בהונאה וגניבת דעת. הרי סטודנט שיקנה את הפרויקט עו העבודה מוכנה יכול הלעתיק ולהכשל בעברה, אז חל עליך איסור למכור לו מדין "בפני עיוור לא תתן מכשול".
אם סטודנט יכול גם בלעדיך להשיג את החומר אם ירצה, אז יש בדבר מחלוקת פוסקים - יש מתירים במקרה כזה כי זה לא ממש "בפני עיוור" ויש אוסרים , כגון הרמב"ם. לדעתי מבחינה מוסרית יש להחמיר, אך אם תקל יש לך על מי לסמוך.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון