מכירת ספרים לא צנועים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/09 23:39 ב באב התשסט

שאלה

יש לי בעיה קטנה. אקדים ואומר כי אשמח גם להפניה קצרה למקור ואני ארחיב לבד בנושא. מה שאפשר יהיה מצוין.

אז ככה: אני עובדת בחנות ספרים כבר שנתיים וחצי בקירוב. אני מאוד אוהבת לקרוא, ואחד הנושאים שהיה (ועדיין) קשה לי להתמודד איתו הוא העניין של "סינון ספרים". החלקתי לעצמי פינות הרבה פעמים וקראתי ספרים לא נקיים, בתירוץ שמאוד קשה למצוא ספרים טובים שאין בהם סצנות לא צנועות. לאחרונה אני מאוד משתדלת להקפיד בנושא וכאשר אני מגיעה לקטע לא נקי אני מפסיקה לקרוא את הספר, למרות הקושי.

הבעיה שלי היא שפתאום הכתה בי העובדה שמתוקף עבודתי, המלצתי להרבה (הרבה) אנשים במשך שנתיים וחצי על ספרים לא נקיים בעליל. פתאום הבנתי שאני גרמתי לכל היהודים הללו ממש לחטוא! אנשים בילו את שעות הפנאי שלהם בקריאת תכנים לא צנועים בגללי. אני לא יודעת איך אחרי כ"כ הרבה זמן שויתרתי לעצמי לפתע הבנתי את גודל האסון, אבל ברגע ההבנה הרגשתי פתאום פחד גדול- איך אפשר לשוב בתשובה על דבר כזה? זה התגלגל מעבר לשליטתי ואני כ"כ מצטערת. מה אני יכולה לעשות?

תודה מראש

תשובה

שלום.

ראשית אנו רוצים לחזק את החלטתך - יישר כוח!!!
זו החלטה אמיצה עם עוצמה גדולה. חזקי ואמצי.

1)תמשיכי בדרכך זו שלא לחשוף את עצמיך לתכנים לא ראויים של ספרות זולה ונמוכה. אל תתורי אחרי הלב והעיניים .תהיי חזקה !.וגם אם מדובר בספק אל תכנסי לספק הזה .
2)מבחינה מקצועית יש מדורים של "ביקורת ספרים" שמהם את יכולה לשאוב מידע מקצועי על התכנים ואז להפנות את השואל אל אותו מקור מידע רלוונטי.
כמו כן ניתן "לנחש" את תוכן הספר כבר מהתקציר שמופיע על הכריכה ומי שיש לו עין מקצועית יכול להבחין כבר בתוכן.
3)מה שהיה היה.
ומכאן ולהבא תקבלי על עצמיך להמליץ אך ורק על ספרים טובים ונקיים. והיה זה תשובתיך.
אם תרצי נוכל לפרסם כאן לתועלת הציבור רשימה של ספרים נקיים טובים וערכיים .

אם את רוצה להרחיב במקורות אנא למדי את הלכות תשובה לרמב"ם.ואולי גם את ספר "אורות התשובה" של הרב קוק.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.