מכירת מוצרים שאולי יגרמו חילול שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 17:46 יב בניסן התשסב

שאלה

אני עובד בחברה לציוד דיגטלי,לעיתים החברה

יוצאת במבצע סוף שבוע במלון לחוג לקוחותיה כאשר הלקוח קונה ממוצרי החברה וזוכה בסוף שבוע

יש לציין שהחברה עורכת מדי פעם סדנא מעשית לציוד החדש שלה ביום השבת עצמו.

שאלתי האם מותר לי למכור ללקוחות שלי עיסקה כזאת ,כאשר מעבידי מעונינים שאני אמכור וכן יש לקוחות שמעונינים להגיע

מיותר לציין שאני בכלל לא מגיע למלון.

תשובה

בס"ד

אם ההדגמה היא צפיה בלבד (וכך זה מסתבר) האיסור שהלקוח שלך עושה - אם עושה, הוא הנאה מחילול שבת ולא חילול שבת ממש.
גם זה אינו הכרחי כי רוב בני אדם לא הולכים למלון בגלל הלימוד אלה בגלל ההנאה.
גם אם ירצו ללכת להרצאה טכנית - בנות הזוג שלהן לא יסכימו.
וכל זה בהנחה שלא בודאי שתהיה הרצאה כזו, כמו שכתבת "מידי פעם".
לכן - מותר לך למכור "עיסקאות" כאלה.

שלום