מכירת כרטיסיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/01/07 19:56 י בשבט התשסז

שאלה

שלום רב,

בבית הספר שלי (אני בכיתה ט') יש תלמידים גם מהערים מסביב. מכיוון שאין בית ספר תיכוני דתי בעיר שלהם העירייה מתחייבת לתת להם אמצעים לתחבורה. לכן יש עיריות שמביאות לתלמידים חמש כרטיסיות כל חודש. לתלמידים אין צורך בכל כך הרבה כרטיסיות ומוכרים אחד או שתיים מהם בארבעים שקל, במקום חמישים ושלוש. התלמידים לא ביקשו חמש כרטיות אבל גם לא התלוננו...

לכן: שאלתי היא- האם בתור אחד שגר בעיר של הבית ספר ולא מקבל כרטיסיות אבל כן משתמש באוטובוס, האם מותר לי לקנות את הכרטיסיות האלה? (מבחינת אגד, מבחינת העיריות)

תודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
מה שהילדים עושים זה פשוט גזל.
מי שמחפש את היושרה היה צריך להחזיר את הכרטיסיות לעירייה, ולומר לה שאין צורך בהן, ולא למכור אותן למישהו אחר.
על כן, יותר טוב לא לקנות.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן