מכירת חמץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/03/11 12:19 יח באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי מספר רב של משקאות חריפים, שהנם חמץ גמור.

מאחר ומדובר בהפסד מרובה מאד (עלות כל בקבוק היא מאות שקלים) ומאידך אני גומר כל בקבוק רק פעם בכמה שנים, אני נוהג לכלול את הבקבוקים במכירת חמץ לפני פסח.

השנה בשל הצורך לבקר קרובי משפחה, אסע לפני פסח לחו"ל ואני מעוניין לקנות בקבוקי משקה בחנות הפטורה ממכס בנמל התעפה.

כפי שהרב יודע, החנות הנ"ל מאפשרת לקונים בה, להשאיר את הקניה כשהיא ארוזה ומסומנת לפני העליה למטוס ולאסוף את הקניה בעת ששבים ארצה.

שאלתי היא, האם ישנה דרך בה אוכל לקנות את הבקבוקים ולהשאירם בחנות ומאידך לכלול אותם במכירת החמץ שאערוך, על אף שלכאורה הם לא יימצאו בחזקתי.

האם אוכל להפקיר אותם ולזכות בהם בחזרה ?

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אני לא אוהב את הפטנט הזה של מכירת חמץ לצרכים שאינם במוקד התקנה.
בעיקר שאין בו צורך אמיתי – כוונתי בהקשר זה היא לקניית בקבוקי חמץ לפני הנסיעה (אפשר להבין את הרצון שלא לזרוק את מה שקיים, אולם הקנייה של בקבוקים חדשים קשה לי).

כמובן שתיאורטית, בשל העובדה שהבקבוקים שלך, אתה יכול לכלול אותם במכירת החמץ. יש לזכור כי בשעה שאתה מוכר חמץ – אתה למעשה ממנה את הרב להיות שליח שלך למכור את החמץ ששייך לך,
ואתה יכול למנות אותו למכור את החמץ שיהיה ברשותך בערב פסח.

כל טוב