מכירת חמץ

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/04/06 20:19 ז בניסן התשסו

שאלה

שלום,

אני נשואה טריה וחסית וזה הפסח הראשון שלנו יחד.

בבית של בעלי נוהגים למכור גם חמץ גמור ואילו בבית שלי לא מוכרים. האם ההבדל הוא מנהגים של עדות שונות(בעלי תמני ואני אשכנזיה) או קולא וחומרה?

נשארו לנו כמויות גדולות של חמץ סגור (בשווי של סכום גדול) ואני לא יודעת האם לזרוק או למכור.

בנוסף,

האם כדי להתחיל לאכול קטיות בפסח אני צריכה לעשות התרת נדרים? (לא קיבלתי על עצמי באיזו שהיא צורה לפני החתונה שאני מקבלת עלי את כל המנהגים של בעלי)

תודה רבה

בברכה,

תשובה

ישנם גם אשכנזים שמוכרים חמץ גמור, וישנם המקפידים לבער את כל החמץ כמוך. בכל אופן כדאי לקיים מכירת חמץ, במקרה שבמוצרי מזון שהשארתם ישנם מרכיבים שהם חמץ. אם מחליטים לא לסמוך על המכירה בעניין חמץ גמור, כדאי לתת אותו לאחד מארגוני החסד המוכרים את החמץ ומוסרים אותו לאחר הפסח למשפחות נזקקות.
לגבי התרת נדרים ראי: https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19526
פסח כשר ושמח.