מכירת חמץ וניקיון לפסח

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 31/03/09 23:51 ו בניסן התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לרב

הנני סטודנט, וכן אני גר במעונות האוניברסיטה. יש לי שותף ערבי בדירה (כך יצא השיבוץ של מדור מעונות). כמו כן אני שומר מצוות, העניין הוא שפסח קרב ורציתי לשאול מה אני יכול לעשות בנידון. בפסח אני בוודאות לא אהיה בדירה (בגלל החמץ). אני מתכוון לנקות את החדר שלי ולהוציא את החמץ שברשותי אך הבעיה היא במטבח ובמקרר בהם יש לשותף שלי דברי חמץ כמו פיתות וכדומה.

השאלה היא

חוץ מזה שאני לא מתכוון לשהות בדירה במשך הפסח (וכמובן לא להכינס אליה)

האם אני צריך למכור את החמץ שברשותי בלבד שבדירה (ללא מכירה של שאר החמץ של השותףף הערבי- כי במלא אין טעם בזה כי הוא אוכל חמץ)?

ואיך אני אמור להתייחס לניקיון הדירה ? אם בכלל אני צריך לנקות היות וואני לא אשהה בפסח בדירה.

כמובן שאני רוצה לציין שבמהלך השנה הכלים שלי מופרדים משלו, ואני מקפיד מאוד על הכשרות ועל ההפרדה.

בברכה,

תשובה

בע"ה
אתה אחראי על החמץ שלך , הגוי אינו מצווה על איסור חמץ, ואין כל מניעה שיחזיק חמץ ברשותו ויאכל אותו כאוות נפשו.
את החמץ שלך תנקה, ותתבדוק לפני עזיבתך את הדירה את בהמקומות שבהם אתה שם חמץ. בערב פסח תבטל, אחרי ביעור חמץ, את מה שאולי נשאר ולא שמת לב לכך, ובכך אתה נקי מחמץ.