מכירת חמץ בחו

חדשות כיפה הרב אליהו זייני 12/04/05 12:59 ג בניסן התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מתגורר בחו"ל ומעוניין לדעת האם אפשר למכור חמץ שברשותי דרך האתר,למרות שאינני בארץ?

בברכת פסח כשר ושמח.

תשובה

לע"ד אין את יכולה למכור משם, משום שהשעות של איסור חמץ (בכניסת פסח) והיתר חמץ (בסוף פסח) אינן זהות, ולא ברור בכלל ששטר המכירה של כל רבנות וכל רב מותאמים למציאות מורכבת זו.
לכן אם את במקום שיש קהילה מכרי-נא את החמץ אצל הרב שם, ולא צייני למי שאת מוכרת לו את החמץ כאן, שאת מתגוררת בחו,ל ובקשי ממנו שיתאים את המכירה למצבך.
בברכת חג שמח וכשר