מכונת קרח בשבת

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 05/08/07 16:14 כא באב התשסז

שאלה

בוקר טוב ושבוע טוב

יש לי חבר שמשרת כרגע בגדוד חי"ר כידוע אחד הבעיות הקשות שנמצאים דתיים ביחד עם חברים שאינם שומרי שבת. זה בעיניין האוכל,הבעיה יש בחדרי האוכל ב.צ.ל מכונה שמיצרת קרח אוטומטי, וע"פ הרבנות הצבאית צרכים לנתק לפני שבת את המכשיר,ולפעמים שוכחים לנתק וזה מיצר בעיה חברתית ומריבות בפלוגה

השאלה

1)אם אפשר להשתמש בשבת עם הקרח שיוצר בשבת(המכשיר לא מיצר קרח ישר שמוצאים קרח רק שבשלב שחסר הרבה קרח המכשיר מופעל אוטמטי {גרמא})

2)עם אפשר לכתחילה לבקש מגוי להוציא קרח או לחלופין לנתק את המכשיר בשבת

3)בבתי חולים משתמשים בזה בשבת

4)בד"כ הלא דתיים משתמשים בקרח בכול מקרה

האמת והשלום אהבו

תשובה

כיוון שהמכונה מייצרת את הקרח באופן אוטומטי מותר להשתמש בו בשבת, ושלום על ישראל.
כל טוב,
רונן לוביץ