מכונת גילוח

חדשות כיפה הרב חיים נבון 20/10/07 23:52 ח בחשון התשסח

שאלה

שלום הרב.

קניתי מכונת גילוח פיליפס 6600 וגיליתי שמכון צומת יותר לא מתעסק עם הכשר מכונות גילוח.

לא הבנתי בדיוק את הנקודה הנ"ל, האם המכון לא מתעסק במכונות גילוח מדגם 6000 ומעלה של פיליפס כי הם לחלוטין כשרות, או שלא.

ידוע לי שהרב קשור בעברו לישיבת הר עציון, ואולי גם למכון צומת, רציתי לדעת האם המכונה כשרה, או לא.

תודה רבה.

שבוע טוב, וחודש טוב.

תשובה

שלום וטוב.
העברתי את שאלתך לרב ישראל רוזן, ואני מצטט את תשובתו כלשונה:

שלום רב,
לפני שנים הבעתי עמדתי, ואני נחוש בה, כי מבחינה הלכתית כל המכונות זהות, והאבחנות המיקרוסקופיות אינן רלבנטיות להלכה. (מאמר מנומק בתחומין כב עמ' 447). דהיינו, מי שרוצה להחמיר - כולן אסורות. הרוצה להקל - יש לו על מה לסמוך בכל המכונות, וכך דעתי נוטה.
חברות השיווק בקשו בכל זאת לקבל אישורים ספציפיים לדגמים שהם מפיצים בארץ והראו לנו, ונתנו להם , אם כי ציינו שאין זה אומר שהאחרות פסולות.
הסידרה 6600 מצויה ברשימה זו.
והיה ברכה
הרב ישראל רוזן, מהנדס
ראש מכון 'צומת'