מי שלא שמע כמה מילים מהמגילה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 01/03/10 22:03 טו באדר התשע

שאלה

האם אדם שלא שמע כמה מילים מבעל הקורא של המגילה , כאשר הסיבה היא לא באשמתו, כגון שהיו ילדים שהרעישו וזרקו נפצים, האם אדם כזה יצא ידי חובה, כיון שהוא אינו אשם שלא שמע כל מילה ומילה, או שמא לא יצא, כיון שלא שמע כל מילה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.
אדם שדילג על מילה אחת או יותר במגילה לא יצא ידי חובתו, ואין משנה הסיבה לכך. עליו לקרוא מהמקום שפספס, ואם סיימו כבר את המגילה עליו לחזור מההתחלה, ולדעת האשכנזים עם ברכה.
בעז"ה, לשנה הבאה כדאי ללמוד את ההלכות הללו כי הן נפוצות מאוד (בגלל הנפצים...:).
בשורות טובות!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן