מי נחשב עני?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 13/02/07 17:11 כה בשבט התשסז

שאלה

לכבוד הרב - שלום,

א. בימינו, מי נחש לעני

(ז"א כמה בנא' צריך להרוויח כדי שהוא לא יחשב לעני)

ב. האם חוץ ממעשר כספים, צריך גם לתת צדקה או שזה באותו גדר של מצווה.

תודה רבה.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
עני נחשב מי שאין לו משכורת מינימלית מסודרת, כלומר שאין לו עבודה קבועה או עבודה מספיקה על מנת לפרנס את משפחתו במינימום.
מצות צדקה היא קודם כל בנתינה לעני שזקוק. אם אדם נותן את המעשר לעניים הרי שיצא בזה ידי חובה,ואם פוגש עני המבקש יתן לו רק מעט על מנת שהלה לא יתבייש, אבל אם המעשר ניתן לישיבות וכד' , חייב לתת או לשים בצד בשביל עניים ממש .
בברכה, אליעזר