מיקרוגל תנור

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 22/02/07 13:32 ד באדר התשסז

שאלה

שלום רב!

אני מבולבלת מה לעשות, ברשותנו מיקרוגל שדפנותיו והצלחת המסתובבת ממתכת. זהו מכשיר שניתן להשתמש בו כתנור, כגריל וכמובן מיקרוגל כולל הפשרה, כיצד יש לנהוג לגבי חימום אוכל בשרי/חלבי? ואלו כיסויים מתאימים ביותר לחימום האוכל הנ"ל? ומה לגבי בישול במיקרוגל-תנור בין בשר וחלב אשמח להעשיר את ידיעתי באמצעותכם ולא להכשל

תודה רבה מראש.

פ.

תשובה

שלום וברכה!

יש מחלוקת פוסקים בענין. לכן לכתחילה אין להשתמש במכשיר הזה למאכלים חלביים ובשריים, אלא להחליט אם מכשיר יהיה בשרי או חלבי.

אם אין ברירה אחרת, אז ניתן לעשות כך:

אם משתמשים במכשיר כתנור, גריל:

1. להשתמש במגש נפרד לבשרי ובמגש נפרד לחלבי.
2. לכסות מאכל בשני כיסויים אטומים.
3. מותר יהיה להכין מאכל בשרי/חלבי אחרי שיעברו 24 שעות מעשיית מאכל חלבי/בשרי הקודם.
4. לפני שימוש בתנור להדליקו לכ-20 דקות על חום גבוה.

אם משתמשים במכשיר רק כמיקרוגל:

1. כמובן מגשים נפרדים לבשרי וחלבי.
2 . לכסות מאכלים בשני כיסויים אטומים.

בכל מקרה אין להשתמש במכשיר להכנת מאכל בשרי וחלבי בו זמנית.

בברכת חג כשר ושמח,

ר' חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון