מיקרוגל-בשר וחלב

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 18/03/07 18:00 כח באדר התשסז

שאלה

חיממתי שניצלים במיקרוגל וכיסיתי אותם עם כיסוי פלסטיק חלבי.מה דין השנצילים,הכיסוי,והצלחת עליה היו מונחים השניצלים?

תשובה

שלום רב,
אם המכסה לא היה בן יומו, דהיינו שלא השתמשו בו לחלבי בעשרים וארבע השעות שקדמו לחימום השניצלים – הכול מותר. אם הוא השתמשו בו לחלבי ב-24 שעות שקדמו, יש להכשיר את המכסה ואת הצלחת בהגעלה, ובאשר לשניצלים – אם מדובר בכמות גדולה שהיא פי שישים מהחלבי שבלוע במכסה - יש להתירם, אך אם מדובר באחד או שנים קטנים – יש לאוסרם לאכילה.

בברכה,
רונן לוביץ