מיקסר קנווד בפסח

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/03/08 20:48 כ באדר ב'

שאלה

ברשותי מיקסר קנווד עשוי מתכת- הקערה עשויה נירוסטה והמקצפים השונים גם הם מתכתיים. במהלך השנה אינני משתמשת בו לדברים חמים כלל. האם באפשרותי להגעיל את החלקים ולהשתמש בהם בפסח? אם זה משנה לצורך התשובה, אנו נוהגים לפי עדות המזרח ומשתדלים ללכת בדרכו של הרב עובדיה יוסף

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה.
אין הבדל בין סירים לכלי מיקסר.
לכן אפשר להגעיל את הכלים וזאת בתנאי שהכלים עשויים חטיבה אחת ולא מורכבים גם מפלסטיק (בעיקר מצוי הדבר במקציפים).
כמובן שצריך לנהוג כמו כלי שמגעילים: צריך לנקותם היטב, לבדוק שאין חריצים עמוקים וכד' ולא להשתמש בכלי 24 שעות קודם ההגעלה.

שבת שלום
יהב
(המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן