מיניות אצל ילדים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 23/12/07 13:02 יד בטבת התשסח

שאלה

קצת קשה ולא נח לי עם הנושא הזה , אבל אני מרגישה דחיפות גדולה לשאול על הנושא ובעיקר מפני שחשוב לי הצד החינוכי הלכתי בטיפול בסוגיה קשה שכזו ....

אני בת 29 , דתיה ואם לשלושה בנים מקסימים .

אנחנו קבוצת חברים שנפגשת "על כל טפינו ועוללינו" המון , בעיקר בשבתות ולעיתים גם בימי חול אחה"צ . הילדים משחקים המון יחד ונהנים מאוד ומכירים אחד את השני מיום היוולדם .

בני האמצעי בן 4 וחצי . ילד חברותי , מקסים וכריזמטי - גם בבית וגם מחוצה לו .

לחברותיי איתן אני מבלה יש בנות בגילו .

בשבת האחרונה הוא שיחק עם אחת מהן בחדר הילדים כשהדלת פתוחה לרווחה ! מבחינתנו הכל היה כרגיל .

אחרי שנפרדנו לשלום בתה של חברתי ספרה לה שהם שחקו והוא בקש ממנה להפשיל את בגדיה התחתוניים ותתן לו לראות ולגעת . היא הסבירה לו לדבריה שאמא שלה לא מרשה אך הוא התעקש והיא הסכימה . במהלך השיחה עם אמה היא לא הביעה סבל או פגיעה אלא טיפה חשש מתגובתה (של אמה).

עוד באותו ערב היא עדכנה אותי ואני ובעלי היינו אובדי עצות לגבי הטיפול בנושא .

מה אומרים ? מה מסבירים ?

האם כעס או עונש חמור יפסיקו את זה לאלתר או יגרמו לו רתיעה מהמיניות שלו שהיא טבעית בגילאים שכאלה ?

אנחנו חוששים שכל צעד שנעשה יטה את הכף לטוב או לרע ויגרום נזקים בהמשך.

חשוב לי לציין שלמחרת הילדים נפגשו שחקו ונהנו בחצר לגמרי כרגיל . לא היו פה השלכות טראומתיות על אף אחד מהצדדים .

אנחנו זקוקים להדרכה דחופה

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,
זו למעשה שאלה שצריכה להיות מופנית לפסיכולוג-ילדים ולא לרב, אולם כיוון ששאלתם, אענה לפי קוצר דעתי שאם מדובר באירוע חד-פעמי יש לראות אותו כמשחק ילדים תמים ותו לא. ילדים בגיל זה מגלים סקרנות מסוימת לגבי חלקים מוצנעים שבגוף, ולא פעם כשהם משחקים ברופא וחולה וכיו"ב הם עשויים להיגרר לדברים דומם לאלה שתיארת.
אני מציע שבזמן הקרוב תעקבו אחרי משחקי ילדכם, ואם תיראו שהדבר חוזר על עצמו ואף יש לו נטייה עקבית למשחק זה, תדברו איתו על כך ותסבירו לו בעדינות שהדבר אינו מקובל, וכי הילדה עלולה להיעלב וכד'. בשום אופן לא כדאי לכעוס ולהעניש, וכבר אמרו חכמים: אין עונשים אלא אם כן מזהירים. אין טעם להעניש את הילד בעת שהוא אינו מבין את משמעות המעשה שעשה.
כל טוב
רונן לוביץ