מים רותחים מסיר בשרי על כיור חלבי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/12/06 10:17 כב בכסלו התשסז

שאלה

האם מותר לשפוך מים רותחים מסיר בשרי (עם מאכל פרווה כמו פתיתים) לכיור עם כלים חלביים?

האם יש הבדל אם הסיר בן יומו או לא?

אם כך עשיתי כבר כמה פעמים האם אני צריכה להכשיר את כל המטבח?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

אם בישלת מקרונים או פתיתים או אורז וכדומה (ללא בצל או חריף) בסיר בשרי אז אם הסיר הוא "לא בן יומו" כלומר שלא נעשה בו שימוש בחם במשך ה24 שעות האחרונות מותר לאכול את המקרונים האלו עם חלב!לספרדים ולאשכנזים לפני או אחרי חלב (אך לא ביחד).

ולשאלתך אם שפכת את מי המרקונים שהיו בתוך סיר בשרי שהוא לא בן יומו על כלים חלביים אז הכלים לא נטרפו.
ואם היה הסיר בן יומו יש כאן בעיה. ותלוי איזה כלים היו בכיור ומה היה בתוך הכלים והאם היה בהם שיריי מאכלים חלביים ועוד פרטים .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.