מים אחרונים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 08/12/09 00:07 כא בכסלו התשע

שאלה

שלום,יישר כח לרבנים,שלוש שאלות קצרות אם אפשר:

1-האם חובה לנטול ידיים עם נטלה לאחר צרכים או שאפשר בלי ומטעם החסידות עם נטלה{אני ספרדי}

2-מדוע אומרים מים אחרונים חובה אם כבר אין מלח סדומית בימינו?זה בעצם מנהג הרי לא?לא מהלכה

3-כשאני מתפלל יחדי בחדר לפעמים האם מותר לומר את תפילת 18 בקול? תודה וסליחה על הכמות שאלות...

תשובה

שלום .

א. אין חובה כלל ליטול עם נטלה.

ב. כיוון שכך תקנו חכמים ויש גם סיבה נוספת משום נקיות לקראת הברכה.

ג. אתה יכול ואפילו רצוי כדי לעורר את הכוונה . בבית הכנסת מתפללים בשקט כדי לא להפריע לאחרים.