מים אחרונים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/11/06 22:44 ד בכסלו התשסז

שאלה

בעזה"ית ד' כסלו התשס"ז

שלום וברכה....

מה הרעיון של מים אחרונים והאם הם חובה או מנהג?ולמה...?

שבוע מוצלח וטוב מממממש!

חירות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

"מים אחרונים חובה". כך נאמר בגמרא. בגמרא כתוב כי הסיבה לחיוב נטילת ידים ב"מים אחרונים" הוא המצאות כמות קטנה של "מלח סדומית" בתוך המלח שאנו משתמשים בו, ומלח זה מסוכן לעיניים. זו הסיבה שיש הרבה שאין וטלים היום ידים ב"מים אחרונים"- שכן, אין היום במלח שלנו "מלח סדומית".
הרב קוק ב"עין אי"ה" מסביר, כי המים האחרונים באים להעביר את האדם תהליך של חשיבה על צרכי הזולת, ולא על עצמו, אחרי הסעודה, שיש בה מן ה"אגואיזם"- החשיבה על עצמי. שכן מה שאדם אוכל- איננו מאפשר לחברו לאכול. ויש באכילה סכנה להיסחפות לעבר האגואיזם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן