מים אחרונים על כלים בכיור

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 04/12/06 15:08 יג בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב,

האם מותר ליטול מים אחרונים לתוך כיור שמונחים בו כלים מלוכלכים לשטיפה, או שצריך שהכיור יהיה ריק?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לחגית שלום,

למים אחרונים - טעם בנגלה (נקיות לפני הברכה, חשש ממלח סדומית המסמא את העיניים) וטעם בנסתר (רוח רעה שעל הידים).

כיום, מהצד הנגלה - אין צורך במים אחרונים (אלא אם כן הידים מלוכלכות ואינן ראויות לברכה), כיון שאין לנו מלח סדומית, והמקפידים נוהגים כך רק מהטעם הנסתר-הקבלי.
(לכן, אף ש"מים אחרונים חובה" או"ח סי' קפא' סע' א'), יש רבים שאינם מקפידים על כך (ובודאי נשים).

בכל זאת,
מי שמקפיד על מים אחרונים מצד הנסתר - האחרונים מזהירים שלא ליטול לכיור שיש בו כלי אכילה, מפאת הסכנה שיש בשימוש במים הללו (מבחינה רוחנית), אלא לכיור ריק.

בברכה ובהתקדשות לשם שמים
אמיר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן