מים אחרונים חובה???

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 14/06/04 21:47 כה בסיון התשסד

שאלה

שלום לרב,

הרגלתי את עצמי אחרי ברכת המזון לשטוף את קצות האצבעות ולומר מים אחרונים חובה. אינני יודעת מדוע עושים זאת אבל כך אמרו לי.

שאלתי האם אפשר לוותר על זה כי לפעמים כשאני בעבודה ואני עמוסה אני מוותרת על זה ואומרת ברכת המזון בלי מים אחרונים חובה.

וברצוני לדעת מה מברכים אחרי אכילת שקדים או ירקות מבושלים או טריים.... תודה רבה ...

תשובה

שלום רב:
אם קשה לך לעמוד בדבר הרי עלייך לעשות התרת נדרים ע"פ הנוסח שכתוב בסידור לפני שלשה גברים, לגבי שאלת שקדים וירקות יש לברך "בורא נפשות".
בכבוד רב: מיכאל ברום.