מיון סידורים בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 11/03/07 22:36 כא באדר התשסז

שאלה

בס"ד

שלום! ותודה רבה מראש..

בשבת קודש אחה"צ, אחרי מנחה בסניף, המדף של הסידורים אצלנו נשאר מבולגן מ-א-ו-ד.

רציתי לשאול אם מותר לנו לסדר את הסידורים, מפני ש:

בשביל לסדר אנחנו צריכות לא רק להעמיד את הסידורים זה ליד זה אלא גם לסדר לפי גודל וסוג- אולי זה נקרא מיון בשבת וזה אסור.

ומצד שני-

זה בדרך כלל נעשה ע"מ שהסידורים יהיו מסודרים לערבית- בתוך שבת (אבל לא תמיד ולפעמים זה גם אחרי ערבית כך שזה נעשה כבר במוצ"ש), וחוצמזה זה סידורים וחומשים- ספרי קודש ומסודרים ע"מ שנוכל להתפלל בין בשבת ובין בחול.

אני חייבת לציין שהסידורים באמת נראים נורא אחרי התפילה (מובן שצריך לעשות משהו גם עם היחס של הסניף לסידורים..) ויש ביזיון גדול לסידורים.

מותר או לא?

תודה תודה תודה!!

תשובה

אפשר וראוי לסדר את הספרים על המדף, אך אין למיינם לפי גודל וסוג (ראי שמירת שבת כהלכתה פרק ג, סגיף פא).
כפי שמשתמע מהשאלה, הדבר לא צריך להפריע כלל, כיוון שמתפללים בהם בלאו הכי בערבית הם מתבלגנים שוב, ובמוצ"ש אפשר הרי לסדרם כראוי ובמיון. על כן נראה שאפשר להסתדר.

עקיבא
(המשיב אינו רב)