מטריה בתוך הבית

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 23/11/07 14:15 יג בכסלו התשסח

שאלה

האם אסור לפתוח מטריה בתוך בית או שזה סתם המצאה?!

תשובה

אין בעיה לפתוח מטריה בבית. זוהי שטות, ובלשון הרווחת - אמונה תפלה.

אמונה תפלה היא אמונה שקיימת בקרב ההמון, אין לה הסבר הגיוני והיא קשורה באמונה בכוחות על-טבעיים ובחרדות מן הבלתי ידוע.
אמונה זו, כמו אמונות תפלות נוספות, כדוגמת האיסור לעבור מעל אדם - שמא הוא לא יגדל, ניתנות לבחינה בכלים מדעיים שיוכיחו שאין בהם כלום.

הרמב"ם בהלכות עבודת כוכבים תקף בחריפות את המאמינים באמונות אלו.
הנה קטע מדבריו:
"ודברים האלו כולן דברי שקר וכזב הן, והם שהטעו בהן עובדי כוכבים הקדמונים לגויי הארצות, כדי שינהגו אחריהן. ואין ראוי לישראל שהם חכמים מחוכמים להמשך בהבלים אלו, ולא להעלות על לב שיש תועלת בהן, שנאמר: "כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל", ונאמר: "כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו ואתה לא כן..."

ישראל
(המשיב אינו רב)