מחשב נייד לפנימייה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 26/06/07 14:20 י בתמוז התשסז

שאלה

אני תלמיד ישיבה תיכונית הישיבה שלי לא חזקה

אני לא רוצה להוציא שם רע אבל בחופש יש תלמידים ששוכחים את הכיפה בבית

בקיצור בהפסקה אין הבדל בין הישיבה התיכונית לבית ספר חילוני

אני רוצה לעבור לפנימייה גם בגלל הקושי שלי להתפלל ערבית במניין ובכלל

וגם כי אני רוצה להתחזק

מצד שני אני רוצה לשמור על קשר

האם טוב לי לקחת מחשב נייד איתי לפנימייה

כדי לשמור על קשר

אפשר תתשובה כמה שיותר מהר ?

תודה

תשובה

בעזה"י

שלום,

לא ברורה לי השאלה עד הסוף...

אם אתה מרגיש שאינך מקבל מספיק בישיבה בה אתה נמצא ושהקב"ה (ואתה) רוצה סביבה חזקה יותר, תורנית יותר- בוודאי שטוב למצא סביבה כזאת!

ואשריך שאתה מוכן ללכת לפנימיה ולמקום תורה.
ורבותינו כבר אמרו "הווי גולה למקום תורה" וגם גילו לנו ש"אין אדם לומד אלא במקום שליבו חפץ".

לא ברור לי בשביל מה לקחת מחשב נייד.
אבל בין אם ישמש לאינטרנט או לעבודה- מחשב נייד הוא מסוג הדברים שמושכים את הדעת ולכן גם שורפים את הזמן.

אתה רוצה לעבור ישיבה כדי להתחזק, כדי להתעלות, כדילהתקדם- אני חושב שלשבתמול המחשב רק יקשה ויקלקל.

מורי ורבי, הרב בניהו ברונר, תמיד היה אומר לנו ש"ישיבה זה כמו מקווה- צריך להכנס כל כולך ולא להשאיר אפילו אצבע אחת בחוץ" במיוחד אם האצבע הזו נועדה להקיש על המקשים...
השתקעות בישיבה, בלימוד תורה, דורשת קצת ניתוק מענייני העולם הזה, קצת התרחקות מ"הבחוץ" והקדשת זמן ל"פנים".

מעבר לבעיתיות הכללית שבאינטרנט- של צניעות וכו', מחשב נייד מושך את האדם, שורף את הזמן וכלי שבעבודה פנימית ורוחנית ונפשית, במקום של בניית יסודות אני חושב שיהיה לו יותר נזק מתועלת.

אגב, ברוב הישיבות התיכוניות היום יש גישה לאינטרנט- בשעות מסויומות ותחת הגנה והגבלה מסויימת כך שתוכל להמשיך להיות מחובר.
מעבר לכך יש גם טלפון....

בהצלחה
אור
צוות ישיבת צפת