מחשב בט' באב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/08/05 23:15 ח באב התשסה

שאלה

יש איסור להיות במחשב בט' באב?

אמרו לי שזה מן סוג של הנאה שמוציאה אותי מן הריכוז של היות החשוב הזה.

זה נכון?

תשובה

ב"ה

שלום.

אסור. מפני שאסור להסיח את הדעת מהאבל. ולכן כדאי להיות עסוק בדברים הקשורים ליום הזה חוץ מהקינות כדאי לעיין באגדות החורבן וללמוד אותן עיין למשל בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=29886

ואולי כדאי ליצור שיעור אצלך בבית של כמה חברים וללמוד יחד את אגדות החורבן או את ספר איוב או את הדברים הקשים של ירמיהו הנביא.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.