מחשבות רעות

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 26/08/07 21:14 יב באלול התשסז

שאלה

לרב ארז משה דורון שלום.

יש לי בעיה, אני כבר לא יודעת מה לעשות!

יש לי כל הזמן מחשבות רעות, (לא בעניין בינו לבינה). אלא מחשבות רעות על כל דבר, שדברים רעים קורים או מחשבות מוזרות שאפילו קשה לי להגדיר.

אני מנסה להתפלל, ולהשתחרר מהם בכל דרך, ואני לא מצליחה!

אני כבר לא יודעת מה לעשות!

בא לי רק לבכות, זה מכניס אותי לדיכאון.

לפעמים אני מרגישה מוזר, מי אני?! מה אני באמת? להיות בנ"א אני מנסה להבין את המשמעות של זה..

זה מורכב, זה מחשבות על הרבה דברים.... אני מרגישה מוזר... בבקשה, תן לי עצה.

תשובה

נשמה טהורה,
קראתי את כאבך ואת ההתמודדות האמיצה שלך.
אנסה לייעץ לך, אבל חשוב שתדעי, שיש לפעמים בורות וניסיונות שאיננו יכולים לצאת מהם ללא עזרה. את יכולה לנסות להדוף את המחשבות בדרך שאתאר לך או בדרך אחרת. אם תצליחי- הודו לה´ כי טוב, אבל אם לא תצליחי וזה ימשיך להעיק עלייך, חשוב מאוד שתבקשי עזרה.
עזרה מקצועית בנושאי רגשות או פחדים, היא בדיוק כמו עזרה מקצועית בנושאי אנגינה או דלקת ריאות, רק היצר הרע, שרוצה להרחיק אותנו ממה שקשור לרפואת נפשנו, גורם לדברים להראות סטיגמטיים ומרתיעים. ואין הדבר כך כלל. אלה שצמחו והתקדמו והגיעו רחוק – הם אלה שלא חששו לבקש כל סוג עזרה שנדרשה להם, ולא נתנו לעצמם לשקוע במצבים שליליים. גם את – אל תתני למצב הזה להחמיר.

מחשבות רעות שתיארת, יכולות לנבוע מתוך חרדה מודחקת. פחד מפני אסון, פחד מפני הפסקה פתאומית של המציאות המוכרת. פחד מפני התפרקות החיים ("מה זה בנאדם? איך אפשר לדעת מי אנחנו"...) החרדות האלה מצויות בדרך כלל בתת ההכרה, ולכן לעיתים נדרשת עזרה מקצועית כדי להתמודד איתן.

הדרך שאותה את יכולה לנסות, היא להגיד לעצמך דברי אמונה. כאשר מתחילות מחשבות חרדה או דיכאון להציף אותך, נסי לפנות לעצמך (במילים ממש או במחשבה(, ולהיזכר במה שאת יודעת.

שהשם יתברך גדול יותר מכל דבר בעולם. שהוא רואה אותך, משגיח עלייך ואוהב אותך.
שהשם יתברך לא ייתן לשום דבר רע להזיק לך כי הוא מקור האהבה והחסד.
הזכירי לעצמך שאת יכולה לבטוח בו, כי הוא אבא שרוצה רק את הטוב ביותר עוברך, ביתו.
הזכירי לעצמך עד כמה את אוהבת אותו והוא אוהב אותך.
נסי להרגיש שאת אוחזת בידה של הילדה הקטנה והנבהלת שבך, או הילדה העצובה, ומדברת אליה מילים ברורות ומפורשות, כמו הורה שמלמד את ילדו דברים בסיסיים וברורים.
הרבה פעמים זה עוזר. הדעת של הדיבורים, האור שבזיכרון האמת, מגרש את החושך של הבהלה המתפשטת.

השם יעזור ותצאי במהרה מחושך לאור.
בהצלחה רבה
ארז