מחקר פסיכולוגי על תשוקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/04/07 16:52 כ בניסן התשסז

שאלה

במהלך לימודי לתואר ראשון בפסיכולוגיה נתבקשתי לערוך מחקר בו אני צריכה לבדוק את ההשפעה של חשיפה עצמית על רמת התשוקה של האדם שחושף עצמו ולשם כך אני צריכה שגברים יספרו על עצמם פרט אישי בפני משתפת פעולה ועלי לבדוק באמצעות שאלון האם רמת התשוקה שלהם כלפי המשת"פית גברה לאחר החשיפה. בתום הניסוי אני צריכה לנטרל את השפעת התשוקה. נדמה לי שזה ממש חטא כי זה גורם להרהור רע בעבור האנשים. האם מותר לי לקיים את הניסוי? האם מותר לערוך אותו על סטודנטים גויים (ערבים)? (המחשבה הראשונית היתה לבדוק אצל זוגות נשואים אך המרצה מתנגדת לכך)

תשובה

שלום וברכה
אני מתקשה לראות אפילו סדק אחד של היתר להביא גברים לתשוקה לנשים או נשים לתשוקה לגברים.

כל טוב