מחלוקת בית הלל ובית שמאי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/04/09 18:11 יח בניסן התשסט

שאלה

על הגמ' על הגרים שבאו לפני שמאי ואח"כ לפני הלל, יש באור בעין איה שבת על ההבדל העקרוני בין שיטת בית הלל לשיטת בית הלל, ועל המקום שיש לשניהם בעם ישראל, ולמה יש לכלל הציבור ללכת כבית הלל.

אני מעוניין לדעת על עוד שיטות באחרונים, מלבד הרב קוק, שנותנים הסבר שנותן איפיון עקרוני למח' בית שמאי ובית הלל, ושמתאים גם לגמ' הזו.

מישהו אמר לי שאולי יש על זה מלבי"ם, נציב, או "הכתב והקבלה".

אם הרב יוכל להפנות אותי לאיזה מקור, אשמח.

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ישנה עבודת דוקטוראט מצוינת של ד"ר אריה חיון בנושא זה. המבוא דן בכל השיטות המקובלות להסבר המחלוקות האלה.
אפשר לקרוא אותה באוניברסיטת בר אילן.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן