מחיקת שם המפורש

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/06 15:25 טז באייר התשסו

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לכבוד הרב!

אני עובדת בבי"ס חילוני, לעיתים אני רואה ילדים כותבים את שם ה' באותיות המפורשות (בשם הוויה- כפי שכתוב בסידור/חומש), האם מותר לי להגיד להם למחוק (או למחוק להם בעצמי) ושיכתבו במקום זה ה'? או שמא אסור למחוק כלל?

ישנו חשש שמחברות אלה שהם הם כותבים את שם ה' לא יגיעו לגניזה אלא לפח...

לתשובת הרב אודה!

תשובה

ב"ה

שלום.

לא למחוק.
וכדאי להסביר להם שיותר טוב לכתוב ה' (זה פחות מאמץ בכתיבה...) או יי' . ואת הדפים שעליהם כתוב שם השם המפורש צריך לגנוז .

ונראה לי שכדאי למקד את השיח הדתי שלך איתם לא על נושא צדדי (למרות שהוא חשוב מאוד) של כתיבה או מחיקה אלא על מהויות ותכנים עמוקים בשאלות שנוגעות לעצם קיום העולם ובריאת האדם ושליחותו בעולם.
ויש להם המון שאלות ואולי מכתיבת ומחיקת שם ה' ניתן להגיע למחוזות עמוקים מאוד שמעסיקים אותם .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.