מחיצה בבית כנסת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/04/02 10:57 טז באייר התשסב

שאלה

בעזה"ית

לכבוד הרב שלום וברכה.

אני מתפלל בבית כנסת חדש בפתח תקוה שהוא בתהליכי בנייה ולעת עתה אנו מתפללים באולם קטן.

בגלל שהאולם זמני אסור למתפללים לעשות שום דבר על דעת עצמם בבית הכנסת, אפילו בשביל לקדוח חור צריך אישור.

הבעיה היא שהמחיצה היא די נמוכה ושקופה, ובוודאי שהנשים רואות את הגברים בזמן התפילה וכמובן שגם הגברים רואים את הנשים כשמסתובבים לקבל את פני שבת המלכה בלכה דודי.

בנוסף לכך בגלל שהאולם קטן, והמתפללים והמתפללות הינם רבים ב"ה. הרבה פעמים נשים מבקשות כסאות וכד' ויוצא לגברים להכנס לעזרת נשים ובכלל האוירה בבית כנסת היא קצת בעלת אופי של קלות ראש.

אני יודע שכשבית המקדש היה קיים אז היו בנ"י עושים תשובה לאחר כל רגל מכיוון שידעו שנכשלו בעוון קלות ראש, כואב לי מאד על קלות ראש במיוחד במקדש מעט ובמיוחד בשבת קודש.

אני יודע שלשאר המתפללים לא כל כך אכפת מכל העסק, ואיני יודע מה מותר ומה אסור לומר, הרי מצווה לא לומר דבר שאינו נשמע, מה עלי לעשות?

אין באפשרותי להתפלל בבית כנסת אחר מכיוון שאבי רוצה שאתפלל איתו ואם אלך להתפלל בבית כנסת אחר הדבר יגרום לו עוגמת נפש ויהיה ביננו מריבה.

הייתי רוצה שהרב יפרסם את הדינים של מחיצה.

תודה רבה, ושה' יתברך ישלח ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך.

תשובה

בס"ד

מחיצה של בית כנסת צריכה להיות כזאת שהנשים תוכלנה לראות את הגברים כשהן צריכות ו\או רוצות לראות הקמת ספר תורה וכד'. וכזאת שהגברים לא יוכלו את הנשים כלל אפילו באקראי ואפילו בשעה שהם מתפללים קבלת שבת.

לכן גובהה צריך להיות מעל ראש הנשים.
צריכה להיות לא שקופה.
יש עושים משבצות של עץ.

וכדאי שתהיה יפה ביותר.