מחויבות כלפי נדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/09 18:15 א באב התשסט

שאלה

בס"ד

לרב שלום

שלום שאלתי היא כזאת אם אני הבטחתי כאילו נדרתי נדר שאם אמא שלי תקנה לי אופנים אני ילמד 30 שעורי גגמרא שיש לי ביתי . עכשיו אני הלכתי 5 שעורים ואני שם לב שאני כל השיעור לא עושה כלום וזה לא למידה כמו בבית ספר ואני לא כל כך מעונין מה אני עושה או שאני יכול לעשות משהוא אחר כנגד בשביל שזה יחשב אותו דבר נגיד להתנדב או אפילו ללמוד משהוא אחר כי אני לא כל כך מתענין בגמרא

מקווה שתוכל לעזור

בתודה מראש..

תשובה

בס"ד
שלום רב,
1. שים לב, אתה לא נדרת לדעת דפים של גמרא אלא ללכת ל- 30 שעורים. לכן אתה יכול וצריך לקיים את הנדר בכך שתלך ל -30 השעורים הללו גם אם אתה לא לומד מזה הרבה.
2. אפשר גם שאם תמשיך ללכת לשעורים תתחיל להבין יותר את מה שהרב מלמד שם.
3. בכל מקרה אתה תלמד דבר חשוב מאוד - שלא לנדור נדרים.
4. אם בכל זאת אתה מרגיש שאינך מסוגל בשום אופן לעמוד בכך, תפנה אל הרב של בית הכנסת - או רב אחר, יש אפשרות לעשות ´התרת נדרים´ והם יסבירו לך מה עליך לעשות לשם כך.