מזונות או המוציא?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/07/09 22:09 כט בתמוז התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

רציתי לדעת איך אני יכולה להבדיל בין מאכלים שיש לברך עליהם מזונות לבין אלו שברכתם המוציא?

שמעתי שזה קשור בדרך מסוימת לכמות הקמח במאכל, האם זו הדרך היחידה? אם בכלל? ובמקומות שאני לא יכולה לברר, מה עושים?

תודה רבה :)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לאשכנזים-
אם הלחם מאד מתוק, ואת אוכלת ממנו מעט, מברכים מזונות.
אם הלחם מתקתק,או שהוא מאוד מתוק אך את אוכלת ממנו כמות של סעודה שבעה, מברכים המוציא.

לספרדים-
אם הלחם מתקתק, מברכים מזונות, גם אם אוכלים ממנו כמות שביעה, אך פחות מ220 סמ"ק.
אם הלחם אינו מתוק כלל, או שהוא מתוק אך אוכלים ממנו 220 סמ"ק, מברכים המוציא.

אם אינך יכולה לברר, טעמי מעט בפה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן